Beställningar för minst 500 kr skickas fraktfritt.

Signerat svenskt möbelhantverk sedan 1997

Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

Standardtyg

Våra möbler kan alltid väljas med vilket tyg du vill. Det är fördelen med egen produktion och ett nära samarbete med tapetseraren. Oavsett vilket tyg du väljer ska du tänka på att välja ett möbeltyg av hög kvalitet som ska hålla i många år både till funktion och till utseende. Ett tygs slitstyrka mäts i Martindale. Ett riktvärde för möbler i hemmamiljö brukar vara minst 15.000 Martindale och för offentlig miljö bör man ligga på minst 30.000 Martindale.

Olika material har olika egenskaper. Ett ulltyg brukar anses vara det bästa och naturligaste valet. Ullen är slitstark, står emot fläckar och brinner dåligt. Den känns sval när det är varmt ute och värmande när det är kallt. Ett ulltyg behöver inte behandlas med flamskyddsmedel. Vårt standardtyg består av 100% merinoull och har en slitstyrka på mer än 55.000 martindale. De tre grå nyanserna passar fint med både björken och eken.

Läder

Vi har valt ut tre olika läder som våra standardläder. Det är mörkbrunt och svart från Elmo och ett naturläder från Tärnsjö garveri.

Lädret från Elmo heter Elmosoft och kan fås i mörkbrunt nr. 93129 eller svart. Elmosoft är ett mjukt och följsamt semianilinläder med hög komfort parad med stor tålighet. Elmosoft är lämplig för både hemma- och offentlig miljö. Synliga insektsbett och ärr av läkta sår bidrar till lädrets eleganta karaktär.

Lädret från Tärnsjö är ett ljust ofärgat naturläder som är vegetabilgarvat. Det nakna lädret låter hudens alla naturligheter framträda. Naturlädret är extremt mjukt och följsamt men är känsligt för fett och smuts samt kan ändra färg i direkt solljus. Med tiden kommer lädret få vacker patina.

Andra färger på läder går också att få. Kontakta oss för en offert.

Standardtyg
Förgående inlägg
Nästa inlägg